top of page

Activitat: Associació de 10 bandes sonores amb emocions

Com he explicat en altres entrades d’aquest blog, les emocions que poden generar la música en cada individu varien molt en funció del bagatge cultural i de la subjectivitat de cada persona, i és per això que parlaré de les emocions que aquestes cançons generen en mi, intentant explicar el perquè es genera cada emoció.

  1. TEARS IN HEAVEN (Eric Clapton) https://www.youtube.com/watch?v=VRsJlAJvOSM Aquesta cançó em transmet tristesa, melanconia, amor i remordiments; això es deu a dues coses: a la composició musical de la peça en sí, tant per el ritme com per la melodía, i al motiu i lletra d'aquesta cançó; Eric Clapton escrigué aquesta cançó dedicant-la al seu fill, que va morir al caure d'un gratacels (del pis 51) amb tan sols 4 anys.

  1. REDEMTION SONG (Bob Marley) https://www.youtube.com/watch?v=OFGgbT_VasI Aquesta cançó em transmet melanconía, tristesa, resignació, reivindicació, llibertat i, sobretot, esperança. La lletra parla sobre l'esclavització de la població africana per a treballar a Europa i Amèrica, i reivindica una lluita comú per trencar la esclavitud mental i aconseguir la llibertat. A més, quan l'escrigué, Bob Marley ja havia estat diagnosticat de càncer, però la seva religió, el rastafarisme, el prohibia medicar-se, per la qual cosa ell era conscient de que la seva mort li era próxima, i crec que això es veu reflexat en el queix i el trencament de la seva veu.

  2. B.S.O. EL GOLPE (Scott Joplin) https://www.youtube.com/watch?v=vVmfZjCwER8 Aquesta cançó em remet sentiment de diversió, alegria, de juguesca, fins i tot em transmet el concepte "d'entremaliadures", tant per les


  1. THE THRILL IS GONE (B.B. King) https://www.youtube.com/watch?v=4fk2prKnYnI

Transmet sentiments de soledat, melancolia, tristesa (blues) i anyorança. Recorda a una història d'amor que va acabar malament, és com si la guitarra te la expliqués. Les notes, les cadències de la guitarra elèctrica i allargament de notes, així com l'ús de notes greus amb notes agudes despuntant ajuda a transmetre aquest sentiment, a dibuixar un plor amb una guitarra.





Posts  
Recientes  
bottom of page