top of page

Projecte per educar la mirada

Projecte: l'emotivitat de l'art

La nostra proposta del projecte per educar la mirada és mostrar nens/adolescents que les obres d’art no només tenen el significat aparent, sinó que tenen un significat molt més profund, una transmissió d’emocions. Per això hem escollit una sèrie de quadres representatius, i el que faríem seria mostrar-los-hi i demanar-los què els hi transmet cada quadre, i després explicar què és volia transmetre, ja que normalment aquests dos punts coincideixen. Val a dir, que els nens són un públic objectiu perfecte, ja que no estan tant condicionats per la societat, i tenen menys “filtres”.


Un objectiu secundari és el introduir als joves al món de l’art i que es comencin a interessar per aquest món, ja que en l’era de l’audiovisual cada cop hi ha menys atenció dels nens per l’art. Com ja hem dit, l’objectiu principal és que els nens comencin a “sentir” el que els pintors volen transmetre, i a aprofundir en els missatges “secundaris” de les obres.


Com ja hem dit aquest projecte estaria dirigit a nens, d’entre 10 i 15 anys, ja que en aquest període ja es poden començar a interessar per l’art i són suficientment grans com per poder descriure les emocions que els transmet cada obra.


Els artistes no només utilitzen les figures i el significat literal per transmetre coses; complementen o aprofiten els colors, les línies, els contorns, les llums i les ombres per donar-li una connotació especial. Entendre i analitzar després els mètodes per a fer-ho ens ajudarà a comprendre millor els missatges que se'ns vulgui transmetre en visualitzacions d'obres futures.


• Imatge o imatges de suport


El Crit (Edward Munch) - Angoixa, por

El agarrotado (Francisco de Goya) - Pessimisme, depressió

San Atanasio (Rembrandt) - Soledat

Niños en la playa (Joaquín Sorolla) - Tranquil·litat, felicitat, infantesa

La Alegría de Vivir (Henri Matisse) - Alegría, diversió, festa



Posts  
Recientes  
bottom of page