top of page

Activitat de comprovació: Els estereotips

En aquesta activitat hem de proposar 5 estereotips diferents dels que s'aborden en aquest tema, i les seves estratègies per combatre'ls. Hem dividit el nostre treball amb dos blogs diferenciats, els estereotips racials (maxicans i negres) i estereotips socials (gent amb cresta, gent amb rastes i gent amb tatuatges). No creiem ni molt menys que aquests estereotips siguin la tònica dominant dins aquestes varietats culturals.


Estereotips racials:


Mexicans:

Molts estereotips es creen dins de zones geogràfiques com es el cas dels mexicans. Aquests habitants del centre d'Amèrica llatins de natura son estereotipats amb la idea de portar sempre bigoti (inclús les dones) i un barret gran com surt en la imatge. Es creu que sempre estàn de festa amb els famosos "mariachis", músics que toquen cançons populars mexicanes amb la guitarra. Tenim la percepció que es un país en el que només hi ha violència i narcotràfic. És cert que hi ha un gran monopoli de la droga i que molts dels caps de la droga son d'allí, però no tot es droga i guerra. Finalment es té la percepció de gent masclista i poc treballadors, com pasa en quasi tots els països d'ascendència llatina.


Negres:

Un altre estereotip racial potser el color de la pell. Estem en una societat multicultural i tots vivm conjuntament. Tot i així normalment ens juntem amb els nostres similars. En aquest cas les persones negres tenen un conjunt de característiques que culturalment estàn associades a ells. Primerament creiem que son més forts que les altres races degut a la seva genetica, que son violents i que oloren malament. Creiem que son menys inteligents considerant-los inferiors . Tendeixen a ser delinqüents i per això moltes vegades ens apartem d'ells.




Estereotips socials:


Gent amb cresta (Punks):



Portar cresta no significa ser punk i ser punk no significa, tanmateix, ser un drogadicte alcohòlic delinqüent i vandàlic que es un antisistema. La seva vestimenta tendeix a ser arrapada amb jaquetes de cuero i amb unes botes amb la punta metàl.lica. Escolten música rock, ska i van a molts concerts d'aquests. Igualment relacionem la cresta amb ser diferent de la societat i formar-nos un pensament diferent.


Gent amb rastes (Rastafari):


Els rastafaris son una cultura provinent de Jamaica que estan tot el día fumant porros i escoltant música Reggae. Creuen en un Déu diferent i estan molt connectats amb la natura. Estan descuidats i no es banyen degut ales rastes.


Gent amb tatuatges:



Tot i que ara s'ha posat de moda i que qualsevol persona en pot portar sense ser jutjat socialment, en l'antiguitat portar tatuatjes significava ser un antisistema i anar en contra de les regles estètiques de la societat que dictamina no adornar-se la pell amb piercings o tatuatges. Per tant els tatuatges els portaven gent influenciada en el mon del rock o inclús de les drogues o alcohòlics.



Com combatre aquests prejudicis:


Per combatre'ls hem trobat que la millor forma es mostrant imatges de gent que ha arribat lluny en el seu àmbit professional i que tenen aquest seguit de característiques per demostrar que no només per ser diferent del que marquen els cànons de bellesa dictats per la societat, pots arribar lluny. Com a exemple tenim l'home de la foto del tatuatge com a estereotip. Aquest es Josef Ashram. Aquest personatge ha escrit diversos llibres de superació i es un personatge d'ingluència dins l'àmbit espanyol i inclús internacional. Es professional de la borsa així com practicant d'esports extrems patrocinat per Red Bull. Així com aquest tenim l'exemple d'un metge que té tot el cos recobert de tatuatges o David Muñoz, un xef amb diverses Estrelles Michelin que porta cresta. Finalment hem trobat un graduat de Hardware tatuat i que a més a més es negre. Igualment sabem que amb poca cerca trobariem molts exemples més, ja que en aquesta societat actual en la que vivim, aquests prejudicis no han de ser un impediment per arribar on ens marquem la nostra meta final.



Posts  
Recientes  
bottom of page