top of page

Anàlisi comparatiu semiòtic cerveses


- Línies: Les línies d'aquesta imatge són curvilínies, degut a les formes del got i l'ampolla; recalcant aquesta força, la línia circular de la llimona segueix aquesta tendència. Trobem, bàsicament, dues línies verticals (si no tenim en compte el marc) al got. També trobem un seguit de línies diagonals, que baixen d'esquerra a dreta (l'ampolla i el fons). A més, hi ha un conjunt d'esferes, formades per l'esfera del got, la llimona, i l'ampolla tallada.


- Forma: La forma de l'anunci en si es molt curvilinia. Trobem molta concordància de formes, tot i que la esfera de la llimona destaca, és acorde amb les línies corves de la imatge. La forma de l'ampolla té la connotació d'una llimona tallada.


- Contorn: els contorns, degut a les formes cilíndriques, són difusos i suaus. La llum poc agressiva actua en la mateixa línia.


- Textura: és molt suau, seguint la línia del material (el vidre). Inclús la textura de la llimona està suavitzada per tal que sigui acorde amb la resta. L'únic punt de diferència és el got que, tot i seguir una textura suau, té les gotes, que marquen un punt d'inflexió.


- Color: Els colors van en la línia de la tonalitat de la Clara (cervesa amb llimona): el groc, ja característic de la cervesa, s'accentua amb la lima (verda i groga) i amb l'interior de l'ampolla, que és una llimona.

El segon color, el verd, és el característic de la marca, i es troba recalcat pel fons, el marc i l'ampolla en sí.


-Denotació: a la imatge apareix un got de clara amb una lima a dalt. Darrera veiem una ampolla tallada, amb una llimona dins.


-Connotació: l'ampolla tallada representa la llimona que se li afegeix a la cervesa per a aconseguir la clara.


- Línies: Les línies d'aquesta imatge són curvilínies, com a la imatge anterior, tant en el got, "l'aureola" i la il·luminació. Les formes es troben recalcades per la poca densitat del fum. Tot i que també trobem línies que no segueixen aquesta tendència, la majoria sí que ho fan.


- Forma: La forma de l'anunci en si es molt curvilinia. Trobem molta concordància de formes, tot i que la esfera de l'aureola destaca per la seva textura diferent.


- Contorn: els contorns, degut a la semblança de colors entre el negre de la cervesa i el negre del fons, són molt difusos. Aquesta difusió es trenca en dos punts: la base del got, contrastada amb la fusta, tant per la textura com pel color, i l'espuma de la cervesa, pels mateixos motius. Per últim, trobem contorns difusos també en l'aureola.


- Textura: Trobem, principalment, 5 textures: la primera, la del vidre amb les gotes, definida però "deformada"; la segona, és la fusta, amb la textura pròpia d'aquesta; la tercera, la del fum, indefinida i voluble; la quarta fa referència de la espuma i per últim el fons, totalment llis.


- Color: Els colors van en la línia de la cervesa: els colors que destaquen són el negre (en la cervesa i el fons) i el blanc (en l'espuma i el fum). Per últim cal destacar el paper de la fusta, que dona una connotació de artesanal.


-Denotació: veiem una cervesa negra, amb un cercle de fum al damunt.


-Connotació: la principal és la del fum, que vol donar una connotació divina a la cervesa. També té la de la fusta, comentada darrerament.


Posts  
Recientes  
bottom of page